• Leden BC Langstraat Shooters
 • 100% winst in het weekend van 30 april/1 mei!

  Afgelopen weekend stonden er vier wedstrijden gepland en zoals jullie bij de uitslagen kunnen zien, zijn alle wedstrijden gewonnen! Daarmee zijn ook alle teams van de 0% af in de Club Cup. Een erg mooie prestatie! En daarom ook een leuk moment voor een aantal wedstrijdverslagen. Lees hieronder hoe de teams afgelopen weekend de wedstrijden wonnen:

 • MU18 vs. Grave (75 - 53)
  Deze zondag had U18 een wedstrijd tegen Grave. Van tevoren hadden we bedacht dat dit een redelijk spannende wedstrijd zou worden, aangezien Grave 2de stond in de competitie en we uit tegen Grave maar met 60-61 hadden gewonnen! Hoewel we in vergelijking met deze wedstrijd wel met met meer spelers waren en thuis speelden, eindigde het eerste kwart met 14-9 voor ons. Dit was toch wel een redelijk lage score en we stonden niet op ons best te verdedigen. Maar het tweede kwart kwamen we er goed uit met een sterke defense en veel punten waarvan 18 in dit kwart van Thijn! Daarmee eindigde dit kwart met een score van 38 - 17. Er was niet heel veel aan op te merken en we speelde de tweede helft eigenlijk redelijk hetzelfde als de eerste helft. We verdedigden alleen wel wat slordiger, waardoor we veel fouten maken en veel tegenscores kregen. De wedstrijd eindigde hierdoor met een score van 75- 53! Het was uiteindelijk wel een goede overwinning in een wedstrijd die vooral beslist werd in het tweede kwart!
  ~ Rob uit U18

 • MU16 1 vs. Eastwood Tigers (65 - 63)
  Afgelopen zondag heeft M16-1 het opgenomen tegen Eastwood Tigers. De wedstrijd ging van start en al snel was het enorme score verschil te zien. De ene naar de andere bal vloog door het net. Het eerste kwart werd beëindigd met een uitslag van 5-23. De winst was toen al ver te zoeken... Maar we besloten er het beste van te maken en speelden door. Het tweede kwart werden er dubbel zoveel punten gemaakt vergeleken met het voorafgaande kwart. De eerste helft eindigde M16-1 daarom met 17-34. Wij kregen tien minuten pauze waarin we het plan van aanpak bespraken. Wij hadden inmiddels het spel van de tegenstander uitgevogeld en besloten hierop in te spelen. Er werd beter doorgepasst en samengespeeld. Ook werden er meer rebounds gepakt. Dit zorgde voor een toename in score van maar liefst 22! punten in het derde kwart met een stand van 39-46. De wedstrijd werd steeds spannender en de winst kwam weer in zicht! Met 6:19 minuten op de klok stond M16- 1 nog maar met één punt achter. 35 seconden later stond het 53-52. M16-1 stond vóór! Vanaf dat moment ging het bergopwaarts, totdat de klok 1:03 aantikte. Langstraat maakte een P2. Het stond 65-59. Beide vrijeworpen werden geraakt. Nu was er nog maar een score verschil van vier punten en nog maar één minuut op de klok. Eastwood kon de winst nog pakken... Op 9 minuut 57 van het laatste kwart scoorden zij ook nog een lay-up. De stand stond op 65-63 en nog 3 seconden op de klok. Langstraat kreeg nog twee vrijeworpen die beide werden gemist... De bal werd nog een laatste keer uitgenomen door Eastwood, maar er werden gelukkig geen scores meer gemaakt: M16-1 won de wedstrijd met een eindstand van 65-63!
  ~ Roufayda uit U16 1

 • XU14 1 vs. Barons (54 - 34)
  Afgelopen zondag stond voor de jongens onder 14-1 de voorlaatste wedstrijd op het programma. We speelden tegen de Barons uit Breda. De uitwedstrijd tegen hen hadden we verloren, dus we wilden nu heel graag winnen! We waren met 8 spelers aanwezig. We begonnen het eerste kwart al meteen goed. We hadden al snel 10 punten voorsprong. Deze voorsprong hebben we de hele wedstrijd behouden. We waren fel in onze verdediging, en wisten vaak de rebound te pakken en te scoren. We wonnen de wedstrijd met 53-34!
  ~ Niek uit U14 1

 • VSE 1 vs. Gennep Cougars (19 - 50)
  Voor het damesteam stond afgelopen weekend alweer de 16e wedstrijd op de planning. Dit keer tegen Gennep Cougars, wie onderaan staan in de stand, maar nog maar 8 wedstrijden hadden gespeeld... Na van de ene in de andere verbazing te zijn gevallen (geen ballen aanwezig, scheve baskets, geen tablet aanwezig etc. etc.) begonnen we toch aan de wedstrijd. Gelukkig konden we allemaal ons koppie er bij houden en focussen op ons eigen spel! We begonnen vrij rustig, maar direct met een voorsprong aan de wedstrijd. Daarna kwamen we wat meer los, werden feller in zowel aanval als verdediging en lieten de voorsprong niet meer gaan! Een mooi staaltje teamwerk :)
  ~ Renée uit VSE 1