• Basketbal & corona

  Update 26 februari:
  Op de persconferentie van dinsdagavond 23 februari is aangekondigd dat de huidige lock-down wordt verlengd. Sporthallen zijn gesloten en trainingen kunnen dus niet doorgaan (óók niet voor de jeugd). Ook de competities zullen dit seizoen niet worden afgerond in de huidige opzet. Als bestuur hebben we besloten alle teams terug te trekken uit de competities. Zodra we weer veilig en verantwoord kunnen gaan spelen, dan zullen we samen met omliggende verenigingen kijken of en hoe we oefenwedstrijden of een toernooi kunnen organiseren om het seizoen toch nog goed af te sluiten!
   
  Update 4 februari:
  Op de persconferentie van dinsdagavond 2 februari is aangekondigd dat de huidige lock-down wordt verlengd. Sporthallen zijn gesloten en trainingen kunnen dus niet doorgaan (óók niet voor de jeugd). Ook de wedstrijden zijn t/m (in ieder geval) 28 februari uitgesteld. Of en hoe de competities nog opgestart zullen gaan worden, moet nog door de NBB worden bepaald. Deze beslissing volgt op een later moment en jullie worden geïnformeerd als hier meer over bekend is.
   
  Update 13 januari:
  Op de persconferentie van dinsdagavond 12 januari is aangekondigd dat de huidige lock-down met drie weken wordt verlengd. Sporthallen zijn gesloten en trainingen kunnen dus in ieder geval t/m dan niet doorgaan (óók niet voor de jeugd). 
   
  Ook de wedstrijden zijn t/m (in ieder geval) 7 februari uitgesteld. Een eventuele hervatting van de basketbalcompetities - de DBL en WBL uitgezonderd - wordt opnieuw vooruitgeschoven: de speelronde van 6/7 februari wordt verplaatst naar het weekend van 5/6 juni. Afhankelijk van de richtlijnen van het kabinet bestaat de mogelijkheid dat meer competitieweekenden vanwege de corona beperkingen verplaatst moeten gaan worden. Als dat het geval is, dan moet de NBB eerst gaan bepalen of het verplaatsen van de betreffende competitieweekenden nog tot de mogelijkheden behoort, of dat er eventueel wordt overgegaan op een gewijzigde competitie opzet. Deze beslissing volgt op een later moment en jullie worden geïnformeerd als hier meer over bekend is. 
   
  Update 17 december:
  Op de persconferentie van maandagavond 14 december zijn opnieuw strengere maatregelen aangekondigd. In ieder geval t/m 19 januari zit Nederland in lockdown. Sporthallen zijn gesloten en trainingen kunnen dus in ieder geval t/m dan niet doorgaan (óók niet voor de jeugd).
   
  De tweede competitiehelft start normaalgesproken na de kerstvakantie weer. Door de strengere maatregelen heeft de NBB besloten om de eerste vier speelronden (weekenden van 9 januari, 16 januari, 23 januari en 30 januari) naar achteren te verplaatsen (respectievelijk naar 24 april, 15 mei, 22 mei en 29 mei). Dat betekent dat er in ieder geval t/m 31 januari geen wedstrijden gespeeld gaan worden. Afhankelijk van de richtlijnen van het kabinet bestaat de mogelijkheid dat meer weekenden vanwege corona verplaatst moeten gaan worden. Wanneer dit het geval is, zullen deze achtereenvolgens verplaatst worden naar de weekenden van 5 juni, 12 juni en 19 juni 2021. Bij uitval van meer weekenden zou zelfs nog een gewijzigde competitie opzet tot de mogelijkheden kunnen behoren. Deze beslissing volgt op een later moment en jullie worden geïnformeerd als hier meer over bekend is.
   
   
  Update 25 november:
  De NBB heeft besloten ook de wedstrijden van 19 en 20 december te laten vervallen/uit te stellen. De jeugdwedstrijden (uit een halfjaarcompetitie) komen te vervallen. De wedstrijden uit de jaarcompetities worden in Sportlink open gezet naar de fictieve datum van 30 juni en worden eventueel later nog ingehaald.
   
  Update 18 november:
  Naar aanleiding van de persconferentie van dinsdagavond 17 november vervallen per vanavond de verscherpte maatregelen die op 3 november zijn gesteld. Voor onze vereniging verandert er weinig: de jeugd t/m 17 jaar mag nog steeds trainen en onderling spelen. Volwassenen mogen weer in groepjes van maximaal vier personen sporten op 1,5 meter afstand. De maatregelen die vanaf halverwege oktober al gelden (zie update 14 oktober) blijven van kracht!
   
  Update 4 november:
  Op 3 november heeft het kabinet aangegeven de gedeeltelijke lockdown die ingesteld was tot half december te verlengen. De competitie ligt gedurende deze periode stil. Daar bovenop gelden t/m 18 november verscherpte maatregelen. Deze twee weken mogen volwassenen in groepjes van maximaal twee personen sporten op 1,5 meter afstand. De jeugd t/m 17 jaar mag nog wel trainen en onderling spelen. Er geldt voor de binnensport een maximum van 30 personen per zelfstandige ruimte, tenzij het alleen jeugd t/m 17 jaar betreft.

   
  Update 14 oktober:
  Op de persconferentie van dinsdagavond 13 oktober zijn nieuwe, strengere maatregelen aangekondigd. Hieronder een samenvatting van de belangrijkste maatregelen:
  • Trainingen voor leden t/m 18 jaar kunnen wel doorgaan, maar er is geen publiek toegestaan! Ouders die kinderen naar de training brengen, mogen dus niet wachten. 
  • Trainingen voor senioren gaan niet door. 
  • Alle competities, voor zowel jeugd als volwassenen, gaan niet door t/m in ieder geval 8 november. 
  • Naast de horeca zijn nu ook de kleedkamers & douches gesloten.
  • Vanaf de voordeur tot aan de sportzaal geldt een dringend verzoek tot het dragen van een mondkapje voor iedereen vanaf 13 jaar. 
   
  Update 30 september:
  Op de ingelaste persconferentie van afgelopen maandag werden strengere maatregelen aangekondigd. Op basis van de nieuwe richtlijnen van de NBB en gemeente Waalwijk zijn er nieuwe maatregelen opgesteld, die hieronder kort zijn samengevat: 
  • Sportbeoefening is uitgezonderd van de maximale samenkomst van 30 personen binnen en 40 personen buiten, er kan dus nog steeds gebasketbald worden. Wel moet er nog steeds 1,5 meter afstand worden gehouden. 
  • Er zijn de komende drie weken geen toeschouwers welkom in de sporthal. Een uitzondering hierop zijn rijdende ouders van het gastteam; zij mogen in de zaal aanwezig zijn. Dit geldt dus niet voor ouders van kinderen van de thuisvereniging! En ook tijdens trainingen dus geen toeschouwers
  • De horeca in de Slagen is gesloten (nu dus ook op trainingsavonden). 
  • De aangescherpte maatregelen gaan in vanaf dinsdag 29 september en gelden in ieder geval t/m 20 oktober.
   
  Update 01 september:
  Afgelopen week heeft de NBB nog specifieke richtlijnen gepubliceerd voor de basketball competities/wedstrijden. De belangrijkste adviezen vanuit dit protocol:
  • Voor uitwedstrijden geldt dat spelers en coaches per auto naar de wedstrijd gaat. Het advies vanuit de NBB is om dan een mondkapje te dragen. Kinderen tot en met 12 jaar hoeven geen mondkapje te dragen. Ook wanneer personen tot eenzelfde huishouden horen, hoeft er geen mondkapje gebruikt te worden.
  • Verder is het advies om zoveel mogelijk omgekleed naar de wedstrijd toe te gaan. 
   
  Update 23 augustus:
  Afgelopen seizoen is helaas abrupt ten einde gekomen door de uitbraak van het coronavirus. Wedstrijden werden afgelast en trainingen gingen ook niet meer door. Gelukkig konden we richting de zomer weer wat trainingen opstarten in aangepaste vorm (buiten en op 1,5m afstand). Per 1 juli is zowel binnen- als buitensport weer toegestaan. Dit betekent dat er ook weer gebasketbald kan en mag worden door alle leden van Langstraat Shooters. Er moet hiervoor wel aan een aantal voorwaarden worden voldaan om te zorgen dat het voor iedereen veilig is om te gaan basketballen.

  Basisspelregels:
  • Heb je (lichte) klachten? Blijf thuis!
  • Spelers of vrijwilligers kunnen worden geweigerd of naar huis worden gestuurd tijdens een training/wedstrijd bij (vermoeden) van klachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, (licht) hoesten, benauwdheid, verhoging, of koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak.
  • Houd 1,5 meter afstand, uitzonderingen:
   • ben je <13 jaar? Dan hoef je tot niemand afstand te houden.
   • ben je 13-18 jaar? Dan hoef je géén afstand te houden tot iedereen <18 jaar, maar wel minstens 1,5 meter tot personen van 18 jaar en ouder. 
   • ben je >18 jaar? Dan moet je tot iedereen 1,5 meter afstand bewaren (behalve tot kinderen t/m 12 jaar).
   • personen die een gezamenlijk huishouden vormen hoeven onderling geen afstand te houden;
   • tijdens het sporten gelden deze regels niet.
  • Was je handen met water en zeep; ook vooral vóór en ná het sporten.
  • Schud geen handen en raak elkaar niet aan.
  • Volg altijd de aanwijzingen op van de organisatie, bijvoorbeeld de trainers, begeleiders, bestuursleden en medewerkers van gemeente Waalwijk die werkzaam zijn in de sporthal.

  Vóór de training of wedstrijd:
  • Volg de looproutes die zijn aangebracht in Sporthal de Slagen! De routes zijn duidelijk en wijzen voor zichzelf, dus we vragen iedereen zich hieraan te houden!
  • Er mogen maximaal 6 personen tegelijkertijd in de kleedkamer zijn (uitzondering t/m 18 jaar). Dit kan betekenen dat er gefaseerd omgekleed moet worden!
  • We adviseren om zoveel mogelijk thuis om te kleden voordat je naar de training/wedstrijd komt.

  Tijdens de training of wedstrijd:
  • Voor alle leeftijdsgroepen geldt dat zij normaal speelcontact mogen hebben. Tijdens de trainingen en wedstrijden hoeft dus géén 1,5 meter afstand gehouden te worden.
  • Voorafgaand, tijdens de rust en na afloop van de training en/of wedstrijd dienen spelers van 18 jaar en ouder wél 1,5 meter afstand tot elkaar te houden.
  • Tijdens wedstrijden moeten ook wisselspelers, trainers en begeleiders van 18 jaar of ouder 1,5 meter afstand van elkaar te houden.
  • Publiek is weer welkom, maar uiteraard ook op 1,5 meter afstand van elkaar (als zij niet uit hetzelfde huishouden komen). Ook tijdens de trainingen kunnen toeschouwers eventueel (op 1,5 meter afstand) plaatsnemen op de tribune. 
  • Tijdens wedstrijden geldt dat geforceerd stemgebruik langs het veld, zoals schreeuwen en spreekkoren, niet is toegestaan.

  Ná de training of wedstrijd:
  • Dan gelden dezelfde regels als voor de training/wedstrijd, dus: volg de looproutes en maximaal 6 personen in één kleedkamer (uitzondering t/m 18 jaar).
  • Nu moet er dus ook weer 1,5 meter afstand gehouden worden.
  • De kantines zijn tijdens de weekenden gesloten. Tijdens de trainingsavonden kan er wel wat gedronken worden, uiteraard op 1,5 meter afstand en na het achterlaten van contactgegevens. 

  Zorg dat je je aan de regels houdt die op dát moment gelden, zodat we met z'n allen kunnen blijven basketballen! Op dit moment is bovenstaande hoe we er voor staan. Hoe het gaat lopen en welke aanpassingen er gedurende het seizoen gedaan moeten worden, weten we natuurlijk niet. Updates zullen we via de Time Out, de website en de Sportlink app communiceren! 
  Update 13 januari:
  Op de persconferentie van dinsdagavond 12 januari is aangekondigd dat de huidige lock-down met drie weken wordt verlengd. Sporthallen zijn gesloten en trainingen kunnen dus in ieder geval t/m dan niet doorgaan (óók niet voor de jeugd). 

  Ook de wedstrijden zijn t/m (in ieder geval) 7 februari uitgesteld. Een eventuele hervatting van de basketbalcompetities - de DBL en WBL uitgezonderd - wordt opnieuw vooruitgeschoven: de speelronde van 6/7 februari wordt verplaatst naar het weekend van 5/6 juni. Afhankelijk van de richtlijnen van het kabinet bestaat de mogelijkheid dat meer competitieweekenden vanwege de corona beperkingen verplaatst moeten gaan worden. Als dat het geval is, dan moet de NBB eerst gaan bepalen of het verplaatsen van de betreffende competitieweekenden nog tot de mogelijkheden behoort, of dat er eventueel wordt overgegaan op een gewijzigde competitie opzet. Deze beslissing volgt op een later moment en jullie worden geïnformeerd als hier meer over bekend is. 
 • Update 4 februari: Op de persconferentie van dinsdagavond 2 februari is aangekondigd dat de huidige lock-down wordt verlengd. Sporthallen zijn gesloten en trainingen kunnen dus niet doorgaan (óók niet voor de jeugd). Ook de wedstrijden zijn t/m (in ieder geval) 28 februari uitgesteld. Of en hoe de competities nog opgestart zullen gaan worden, moet nog door de NBB worden bepaald. Deze beslissing volgt op een later moment en jullie worden geïnformeerd als hier meer over bekend is.