• Het Academisch Medisch Centrum Amsterdam is op zoek naar basketballers die mee willen werken aan onderzoek naar de effectiviteit van kuitspier- en hamstringoefeningen op blessures en prestatie.

  Waarom meedoen?

  Het is alom bekend dat basketball een blessuregevoelige sport is. Als basketballer wil je natuurlijk zo veel mogelijk mee doen en daarbij je blessures tot een minimum beperken. In onder andere het AMC Amsterdam wordt (i.s.m. de NBB) met behulp van een nieuwe MRItechniek onderzoek gedaan naar spier-karakteristieken, het voorkomen van sportblessures en de gezonheid van sporters in het algemeen.

  Wie kan meedoen?

  Alle Nederlandstalige vrouwelijke en mannelijke basketballers van 16 jaar of ouder, die minimaal twee keer per week trainen en in de afgelopen 12 maanden geen last hebben gehad van kuit- of hamstringspieren.

  Wat houdt deelname in?

  Als je mee doet met het onderzoek wordt je in één van de drie groepen verdeeld: interventiegroep A, interventiegroep B, controlegroep C. In de controlegroep C verandert er voor jou niks, bij de interventiegroepen wordt een specifieke oefening toegevoegd aan jouw trainings-programma. Het onderzoek duurt in totaal 12 weken, waarbij de extra oefening maximaal 3x 15 minuten per week kost. Voor en na de periode wordt bij het AMC een MRI-scan van de benen gemaakt en krachtmetingen verricht.

  Meer info & aanmelden