• Landelijke competities weer van start!

  Helaas liggen alle trainingen en wedstrijden nog stil, maar de topsportcompetities worden langzaamaan weer opgestart. Veel van deze wedstrijden zijn gelukkig te volgen via livestreams, zo hoef je niks te missen! Komende zaterdagmiddag (15.00u) speelt Heroes Den Bosch een pre-season game tegen Yoast United (volg via Facebook) én zondagmiddag (14.00u) de topper Donar vs. Landstede Hammers, die live te zien is bij de NOS!

  DUTCH BASKETBALL LEAGUE
  Eerder was al bekend geworden dat de Dutch Basketball League in het weekeinde van 16 en 17 januari van start zal gaan, met uitzondering van de wedstrijd tussen Donar en Landstede Hammers die op verzoek van de NOS voor een live uitzending op de publieke zender naar voren is geschoven naar zondagmiddag 10 januari. In de DBL wordt eerst een volledig nieuwe, halve competitie gespeeld. Alle uitslagen van oktober komen te vervallen. Daarna volgt een splitsing in een Elite A (1 t/m 6) en een Elite B poule (7 t/m 12). In deze poules wordt vervolgens een volledige competitie afgewerkt van tien speelronden (uit en thuis), gevolgd door de play-offs met deelname van acht teams.

  Afgelopen week werd het aangepaste speelschema voor het eerste gedeelte van de DBL bekend. Zie onderaan de indeling van Heroes Den Bosch en houd hun website/Facebook in de gaten voor de livestreams! 

  WOMEN’S BASKETBALL LEAGUE
  De WBL-teams beginnen op 16 januari aan een nieuwe, enkele competitie die tot t/m 10 april duurt en waarbij alle clubs elkaar twee keer treffen, eenmaal thuis en eenmaal uit. De uitslagen van begin oktober, toen de competitie al na twee weken werd stil gelegd als gevolg van de tweede coronagolf, blijven staan. De play-offs van de WBL eindigen op 1 mei. Over het opgestelde protocol dat nodig is om weer te kunnen gaan spelen, wordt volgende week verder overlegd.

  ROLSTOEL EREDIVISIE
  Met de clubs in de Rolstoel Eredivisie is door de NBB ook overlegd. Besloten is om deze divisie vooralsnog niet van start te laten gaan. In januari zullen de betrokken partijen opnieuw om de tafel gaan zitten om te kijken wat er mogelijk is.