• Leden BC Langstraat Shooters
 • LSH in actie bij Ardito

  Afgelopen zaterdag speelden zowel MU16 als VSE1 om 18.15u een wedstrijd in Zaltbommel. Benieuwd hoe het de teams verging? Lees dan hier de wedstrijdverslagen met dank aan Esmee, Noah en Thijn! 

  ______________________________________________________________________________________________________________

  Ardito vs. VSE1

  Op 9 november stond de uitwedstrijd tegen Ardito op het programma. We zijn deze wedstrijd met Yara, Ikram, Esmee, Anouk, Floor, Marieke, Danique & Ambra.

  We beginnen de wedstrijd met Yara, Ikram, Anouk, Floor en Ambra. Floor wint de jump en de eerste aanval is voor ons, helaas gaat/wil de bal er niet in. Ook Ardito begint niet goed aan de wedstrijd, maar na een paar minuten maakt Ardito de eerste score. Wij reageren met 2 scores van Ikram. Ardito scoort nog 1 keer, maar de laatste score van dit kwart is voor ons en komt van Ambra met een 3 punter! Stand na 1e kwart 4-7. Het tweede kwart begint met een score van Ardito, daarna wordt er een fout op Floor gemaakt die 2 maal krijgt waarvan ze er 1 raak schiet. Ardito schiet een 3 punter raak en wij reageren met 2 scores van Marieke. Helaas scoren zij ook nog een keer en maken wij in de laatste seconde van het kwart een fout op een schutter en krijgen zij nog 2 maal waar zij er 1 van maken. Stand bij rust 12-12.

  De eerste 5 punten van het derde kwart zijn voor Ardito. Wij zetten daar 1 score van Marieke tegenover. Ardito plaats daar een 8-0 run tegenover, Danique scoort 1x en Ardito ook. De laatste 5 punten van het kwart zijn voor ons, waaronder een mooie assist van Esmee op Floor en een 3 punter ook van Floor. Wij komen dit kwart moeilijker tot een score en nemen vaak te snel het schot of een te moeilijke optie. Stand na 3e kwart 27-21. Laatste kwart alles is nog mogelijk. Helaas voor ons willen de schoten nog steeds niet vallen en hebben we helaas te weinig te aanvallende rebound. Ardito scoort 2x op rij en loopt uit naar een voorsprong van 10 punten. Er wordt een fout op Ambra gemaakt en ze krijgt 2 maal waarvan ze er 1 raak schiet. Ardito scoort nog 1x, waarna zij de wedstrijd met nog 2.16 te gaan passt Ardito de wedstrijd gecontroleerd uit. Doordat Ardito de bal uit gooit kunnen wij (Yara) nog 1x scoren. Eindstand 33-24.

  Scores:
  Floor 6, Marieke 6, Ikram 4, Ambra 4, Yara 2, Danique 2, Esmee 0, Anouk 0

  ______________________________________________________________________________________________________________

  Ardito vs. MU16

  Op zaterdag 9 november heeft het MU16 team van de Langstraat Shooters een wedstrijd gespeeld tegen het team van Zaltbommel, Ardito. Al snel maakte de Langstraat Shooters een goede voorsprong van 29 punten, toen maakte Ardito al hun eerste doelpunt de stand was toen 2-29 voor de Shooters, de score aan het einde van het eerste kwart stond het 10-40. Het tweede kwart liep vrijwel hetzelfde als het eerste kwart oftewel weer veel scores voor Langstraat en maar een paar voor Ardito. De score aan het einde van het tweede kwart was 18-63. 

  Het derde kwart verliep wederom vrijwel hetzelfde als het eerste en tweede kwart, maar Langstraat was wel van tactiek veranderd, ze gingen nu full-court verdedigen. Deze tactiek werkte eerst niet, want de coördinatie van het team was niet bepaald goed, maar toen Thijn Doremans en Noah Brits erin kwamen werd het team een heel stuk meer gecoördineerd en de tactiek begon eindelijk te werken en Ardito kreeg bijna geen kans meer om aan te vallen, dit leidde tot de eindstand van het derde kwart, dit was namelijk 24-102. In het vierde kwart bleven de Shooters met dezelfde tactiek door spelen, dit bleven ze tot de laatste momenten doen. Op het einde van de wedstrijd had Langstraat wel een nieuw doel voor ogen behalve winnen, namelijk iedereen laten scoren. Dit verliep zeer goed, want Lars (waarvan zijn achternaam niet bekend is voor ons) een prachtige rebound pakte en daarna de bal er mooi in schoot. Nu moesten de Shooters nog een iemand laten scoren, maar deze taak was lastiger dan het in eerste opzicht leek, maar het is hen uiteindelijk toch gelukt. Na een stuk of 15 gemiste pogingen ging het schot van de laatste speler er toch in, ze hadden hun doel bereikt. De topscoorder van de wedstrijd was Noah Brits met een dikke 62 punten, maar de MVP was Berat Alkan. De concluderende uitslag was 36-128 voor de Shooters. Een goede wedstrijd dus!