• Spanning afgelopen weekend!


  In het weekend van 10 maart stonden er vijf spannende thuiswedstrijden gepland. Was jij er niet bij? Lees hieronder dan hoe het was!

  M16: Zondag mocht U16 spelen tegen Grave die op de laatste plaats stonden in de competitie. Gezien de U16 mannen daar maar 1 plaats boven stonden, zou het op papier een spannende wedstrijd kunnen gaan worden..! Meteen bij de start van de wedstrijd was het al duidelijk dat het geen spannende wedstrijd zou gaan worden. We laten in deze wedstrijd onze grote kracht Zeki heel veel spelen en gaan via een ruststand van 26-14 naar een eind score van 58-26!

  VSE1: De dames speelden tegen BC Heeze, dat één plek onder hen staat in de competitie. De uitwedstrijd werd verloren met zo'n 10 punten verschil. Ook nu verloren we veel punten in het eerste kwart: 2-12, maar deze achterstand maakten we in de tweede helft meer dan goed met een strakke defencens en betere offence. De wedstrijd werd uiteindelijk gewonnen met 35-27!

  MSE2: 10 maart hadden we als tegenstander Black Eagles heren 4. Een pot die we zeker konden winnen. Onder de strenge leiding van Tim en Joost begonnen we stroef aan de wedstrijd waardoor het eerste kwart eindigde in een gelijke stand. Daarna vonden we allemaal dat er een tandje bij moest in de defense. Dit had nog geen gewenst resultaat aangezien het met rust maar 1 punt verschil was. In ons nadeel, 30 - 31. Na hard werken hebben we in het derde kwart een gat kunnen maken van 11 punten. En de wedstrijd gewonnen met 72 - 60.

  Hein pakte voor de 5e keer punten in het klassement voor het missen van onder andere een vrije lay-up. Maar ik wil nog wel even de vrije worp airball van Sander benadrukken. Verder ook Melvyn die op belangrijke momenten een drietje wist te raken. Al met al. Niet de beste wedstrijd dit seizoen. Maar wel gewonnen.

  X14: Ook X14 speelde tegen het team dat één plek lager stond: Ardito. De wedstrijd begon heel goed en al snel pakten we een voorsprong van 11-6. In het tweede kwart liep het wat minder waardoor het in de rust gelijk op ging: 17-17. Ook na de rust was Ardito sterker en liep verder uit, maar we zijn nog goed teruggekomen naar de eindstand van 42-49. Helaas verloren, maar toch met opgeheven hoofd naar huis!

  MSE1: Eerder dit seizoen verloor heren 1 nog ruim tegen Almonte in Eindhoven. In Waalwijk begonnen de heren ook slap aan de wedstrijd; Almonte liep, via makkelijke scores, al snel uit naar een voorsprong van 7 punten. In het tweede kwart werd het initiatief langzaam aan overgenomen, echter bezorgde een driepunter in de buzzer toch de minimale voorsprong voor Almonte.

  De heren kwamen met een 10-0 run sterk uit de rust. Op basis van mooi teamspel, zowel aanvallend als verdedigend, werd de voorsprong verder uitgebouwd naar 21 punten, de grootste voorsprong van de wedstrijd. Uiteindelijk wint Heren 1 met ruime cijfers: 72-54.

   

  Spanning afgelopen weekend!