• Update over competities

    Inmiddels heeft het kabinet bekend gemaakt dat de huidige lockdown wordt verlengd tot tenminste 15 maart. Ook is er een update van de routekaart gepubliceerd. De Nederlandse Basketball Bond (NBB) heeft daarom vastgesteld dat de basketbalcompetities ook dit seizoen niet kunnen worden afgerond in hun huidige opzet. Het aantal inhaalweekenden dat in juni nog beschikbaar is, is helaas niet voldoende om alle uitgestelde wedstrijden in te halen. Er zullen daarom ook dit jaar geen kampioenen en degradanten worden aangewezen. Bij de indeling van de competities voor het nieuwe seizoen 2021-2022 wordt gekeken naar de huidige indeling en wordt een zo eerlijk mogelijke afweging gemaakt voor teams die mogelijk geen recht hebben op plaatsing in een bepaalde divisie/klasse/poule.

    De NBB heeft besloten om nog wel wedstrijden te faciliteren voor zodra het vanuit de maatregelen weer geoorloofd is om te basketballen. Tot 1 maart hebben alle verenigingen de kans om alsnog kosteloos terug te trekken en de wedstrijden te annuleren.
    Als bestuur hebben we met zowel coaches/trainers als omliggende verenigingen gesproken om tot een goed besluit te komen. Naar aanleiding daarvan hebben we besloten alle teams terug te trekken uit de (verplichte) competitie (net als veel andere verenigingen). Dat betekent dat alle wedstrijden die in Sportlink staan zullen komen te vervallen. Dat betekent niet dat we niet zullen gaan basketballen! Zodra we weer veilig en verantwoord kunnen gaan spelen, dan zullen we samen met omliggende verenigingen kijken of en hoe we oefenwedstrijden of een toernooi kunnen organiseren. De spelers & teams die dan willen spelen, bieden we op die manier de mogelijkheid! Hoe we dat precies vorm kunnen en gaan geven, is natuurlijk nog onduidelijk. Maar op die manier hopen we er toch nog een leuke afsluiting van het seizoen van kunnen te maken!