• Leden BC Langstraat Shooters
  • XU14 verliest nipt in Hilvarenbeek

    Het was zondagochtend, het was vroeg en het was koud.  Met zeven spelers op weg naar De Roodloop in HILVARENBEEK voor onze wedstrijd tegen Biks Shots X14.  En zo stroef als de start van deze ochtend was, zo stroef was ook het eerste kwart van de wedstrijd.  Een beetje rommelig, net overal een stapje te laat, alles net niet waardoor we na het eerste kwart tegen een 12-4 achterstand aankeken.  Maar hé, nog drie kwarten voor de boeg, een beetje peptalk en opeens begon het toch wel leuk te lopen.  Want als je van een 12-4 achterstand in één keer doorloopt naar een 12-15 voorsprong, dan doe je toch wel iets goed.  Er werd net iets scherper verdedigd, er werd net iets beter naar elkaar overgespeeld en beter geschoten.  Na een time-out van het thuisteam werd de flow jammer genoeg wel een beetje gebroken, maar de rust ingaan met een 18-19 voorsprong was beter dan we verwacht hadden.

    In het derde kwart ging het redelijk lang gelijk op.  Biks Shots was iets beter, schoten net iets beter, maar tot 28-27 ging het gelijk op.  Een sprintje van Biks Shots bracht hen op een 7 punten voorsprong aan het einde van het derde kwart.  Maar als we in het tweede kwart acht punten achterstand kunnen wegwerken, dan kunnen we toch ook een zeven punten achterstand wegwerken in het vierde kwart?  We begonnen opnieuw goed, het verschil werd teruggebracht tot drie punt (34-31), met nog twee minuten te gaan was het verschil zes punten.  Full court press, snel rondspelen en de afspraak dat we in de laatste minuut zouden proberen met een driepunter de druk op te voeren, helaas werkte het niet.  Twee goede fast breaks van Biks Shots met twee scores bracht het verschil op 10 punten.  Helaas niet gewonnen, wel hard gewerkt en in de wedstrijd steeds beter gespeeld!!

    In de trainingen en volgende wedstrijden blijven we werken aan het verdedigen, passen en schieten.  En als we blijven verbeteren zoals tijdens deze wedstrijd, dan gaan we de volgende keer dit soort spannende wedstrijden wel winnen.