• Leden BC Langstraat Shooters
 • Vertrouwenspersonen

  BC Langstraat Shooters heeft twee vertrouwenspersonen binnen de vereniging beschikbaar. Een vertrouwenspersoon is een persoon binnen een bedrijf, school of vereniging (zoals Langstraat Shooters), aan wie je vertrouwelijke zaken kwijt kan. Vaak heeft dit betrekking op bijvoorbeeld seksuele intimidatie of persoonlijke problemen. Vertrouwenspersonen hebben een geheimhoudingsplicht en gaan samen met jou zoeken naar een geschikte oplossing. Maak hieronder kennis met onze vertrouwenspersonen! 

 • Stijn Timmers

 • Miriam Jongeling

 • Hallo basketballers! Mijn naam is Stijn Timmers, ik ben 28 lentes jong en woon in Tilburg. In mijn dagelijks leven werk ik bij de Nationale politie. Ik ben momenteel werkzaam als wijkagent in Tilburg en ga (na 10 jaar) nog iedere dag met veel plezier naar mijn werk. Het vraagt wat om onregelmatig te werken en drie keer per week te basketballen maar tot nu toe is dit met wat creatief planwerk goed te combineren.
   
  Ik basketbal vanaf mijn 8e, en heb altijd gebasketbald bij High Five in Tilburg. Naast het basketballen bij de High Five heb ik meerdere jaren gespeeld voor het toenmalige Rayon-zuid en was ik bankspeler van heren 1. In deze periode kwam heren 1 uit in de promotiedivisie. Dat betekende 4 á 5 keer per week trainen en gemiddeld twee wedstrijden spelen. Ik heb dit ervaren als een zeer leuke tijd waarin ik veel mensen in de basketbalwereld heb leren kennen. Op mijn 19e heb ik een jaar niet gebasketbald, en daarna kwam ik naar het toenmalige WSC. Ik heb toen vier jaar op rij in heren 1 gespeeld, twee jaar een uitstapje gemaakt naar Tilburg, en nu weer terug bij Langstraat shooters waar ik met enorm veel plezier het leukste spelletje ter wereld beoefen! 
   
  Al enige tijd geleden heb ik mij bij het bestuur aangemeld als vertrouwenspersoon van de club. Naast mijn werk als wijkagent ben ik namelijk ook vertrouwenspersoon binnen de Nationale politie. Ik vind het belangrijk dat iedereen binnen onze club op een vertrouwde en veilige manier zijn of haar hobby kan beoefenen. Helaas gebeuren er soms toch dingen waarbij je je niet fijn voelt, maar waarvan je eigenlijk niet weet wat je er mee aan moet en of je er überhaupt iets mee wil doen. Denk dan bijvoorbeeld aan grensoverschrijdend gedrag, pesterijen of ongewenste intimiteiten. Op dat soort momenten is het fijn om op een vertrouwde manier met een vertrouwenspersoon te praten om samen te sparren en te kijken naar je mogelijkheden.
   
  Waar kan je me vinden? Je kunt me bereiken via het mailadres: stijn@langstraatshooters.nl

 • Hoi Langstraat Shooters! Binnen de club ben ik, samen met Stijn Timmers, jullie vertrouwenspersoon. Dat betekent dat als er zaken zijn, binnen het basketbal, waarbij je problemen ondervindt en dit niet direct op kunt lossen met teamgenoten of trainer/coach, je ons aan kunt spreken. We gaan dan samen met jou op zoek naar een oplossing. 

  Op mijn 13e ben ik bij WSC gestart in het juniorenteam, om na 3 jaar bankspeelster te worden bij Dames I. Daar ben ik niet meer uit gegaan. Ondertussen basketbal ik al meer dan 40 jaar, waarvan 30 jaar in competitievorm. Mooie, verdrietige, pijnlijke, leuke, gekke, supervette, stoere en spannende dingen meegemaakt en mooie vriendschappen aan overgehouden. Eén van de mooiste ervaringen was toch wel het winnen van de Nederlandse beker met Dames I van Waalwijk. Dat is die grote beker in de prijzenkast :)
  Een paar jaar hebben we Eredivisie gespeeld met, toen nog, WSC. Op elk niveau heb ik gespeeld en elk jaar veel plezier gehad. Telkens kwamen er nieuwe speelsters bij of vertrokken er een paar naar een andere club en heb ik heel veel coaches ‘versleten’. Ieder jaar had iets speciaals. Er zijn in ieder geval veel mensen voorbij gekomen in die jaren. Nu train ik recreatief, nemen we minimaal één keer per seizoen deel aan een toernooi en proberen we wedstrijdjes te regelen met andere recreantenteams.
   
  Ik ben heel wat jaren trainer geweest van toentertijd de Mini’s (in de leeftijd 6 tot 12 jaar), zowel jongens als meisjes. Ook daar kampioenschappen, toernooien, sinterklaasfeesten en veel mooie momenten meegemaakt. Ik mocht ook aan staan van het Jeugdkamp één keer per jaar. Het supporteren is tegenwoordig een grote invulling van mijn weekend om bij mijn kinderen als groot fan langs de lijn te staan, waardoor je me niet zo snel in de Slagen tegen zult komen. Rowie speelt dit seizoen in de Duitse basketbalcompetitie en Jorn voetbalt in Oosterhout.

  In het dagelijks leven ben ik leerkracht in het basisonderwijs. Momenteel werk ik in Vught, groep 1.2. Ook daar heb ik de taak als vertrouwenspersoon op me genomen. Hopelijk hebben jullie mij in deze rol niet nodig, maar komen we elkaar tegen in de sporthal.
   
  Waar kunnen jullie me vinden? Op dinsdag kunnen jullie me vinden op veld 4 bij de Dames Recreanten. Mailen kan ook altijd naar miriam@langstraatshooters.nl